Selepas klip audio mencurigakan, Zahid memberitahu ahli Umno untuk ‘mengaktifkan’ dan memenangkan perang media sosial melawan musuh politik | Malaysia

Selepas klip audio mencurigakan, Zahid memberitahu ahli Umno untuk ‘mengaktifkan’ dan memenangkan perang media sosial melawan musuh politik |  Malaysia

[ad_1]

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu mengingatkan anggota Umno mengenai kekalahan parti itu pada pilihan raya umum ke-14, yang disebabkan oleh kegagalan mereka mengendalikan media sosial.  - Gambar oleh Hari Anggara
Ahli Parlimen Bagan Datuk itu mengingatkan anggota Umno mengenai kekalahan parti itu pada pilihan raya umum ke-14, yang disebabkan oleh kegagalan mereka mengendalikan media sosial. – Gambar oleh Hari Anggara

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


KUALA LUMPUR, 8 April – Presiden Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta anggota parti untuk sibuk menggunakan akaun media sosial mereka untuk mengalahkan musuh politik mereka sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu mengingatkan anggota Umno mengenai kekalahan parti itu pada pilihan raya umum ke-14, yang disebabkan oleh kegagalan mereka mengendalikan media sosial.

“Saya menyeru semua ahli Umno. Aktifkan media sosial kami. Pada masa ini hanya kesetiaan dan kejujuran yang dituntut. Kita perlu bergerak untuk menangkis fitnah dan tuduhan palsu.

“Sekiranya kita tidak dapat menangkis, maka Pembangkang akan terus memainkan perspektif negatif untuk mencegah kenaikan Umno,” katanya di Facebook.

Zahid juga memberitahu ahli Umno bahawa dengan teknologi terkini, hampir semuanya dapat dibuat-buat, termasuk suara yang didengar pada rakaman audio.

“Ahli Umno sangat memahami. Pada zaman digital ini, semuanya boleh dibuat-buat. Video, foto, dan juga suara dalam panggilan telefon dapat dilakukan oleh doktor kerana sudah ada aplikasi.

“Apa yang saya minta ialah kita menangkis tuduhan palsu ini dengan fakta dan tidak menyebarkan fitnah. Pemimpin Umno tidak seperti mereka, ”katanya, tanpa menjelaskan siapa lawan parti itu.

Zahid berada di pusat rakaman audio kontroversial yang muncul di Facebook awal minggu ini dan sejak itu menjadi viral di platform media sosial yang lain.

Rakaman selama empat minit antara dua pembesar suara itu menampilkan suara yang menyerupai musuh Zahid dan politiknya dan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kedua-dua penceramah itu membincangkan ucapan Zahid di perhimpunan Umno yang menyatakan bahawa partinya akan bertanding pada pilihan raya ke-15 sendiri, dan mengatakan ini bukan penghujung usaha bersama mereka.

Bulan lalu, Anwar mendedahkan bahawa PKR dan Umno telah memulakan perbincangan awal mengenai kemungkinan bekerjasama untuk pilihan raya ke-15.

Kedua-dua Zahid dan Anwar mempunyai ditolak rakaman itu adalah suara mereka, menyebutnya palsu dan memfitnah.

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS