Saham Tech naik walaupun data buruh AS mengecewakan | Wang

Saham Tech naik walaupun data buruh AS mengecewakan |  Wang

[ad_1]

Logo Nasdaq dipaparkan di laman Nasdaq Market di New York, 14 November 2015. - Gambar Reuters
Logo Nasdaq dipaparkan di laman Nasdaq Market di New York, 14 November 2015. – Gambar Reuters

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


NEW YORK, 8 April – S&P naik dari rekod awal hari ini mengenai kekuatan saham teknologi, walaupun data menunjukkan lonjakan tuntutan pengangguran AS yang tidak dijangka.

Jabatan Tenaga Kerja melaporkan 744,000 tuntutan pengangguran baru, disesuaikan mengikut musim, pada minggu yang berakhir pada 3 April, peningkatan sebanyak 16,000 dari tahap yang disemak semula minggu sebelumnya.

Walaupun petanda negatif bagi ekonomi, angka buruh yang mengecewakan “akan meyakinkan Fed bahawa ia perlu bersabar sebelum membuang dasar dasar,” kata penganalisis Briefing.com, Patrick O’Hare.

Prospek itu “sesuai dengan pasaran saham,” tambah O’Hare.

Kira-kira 15 minit untuk berdagang, Dow Jones Industrial Average merosot 0.2 peratus kepada 33,367.56.

Tetapi S&P 500, yang berakhir pada catatan semalam, naik 0,1 persen menjadi 4,085,01, sementara Indeks Komposit Nasdaq yang kaya dengan teknologi melonjak 0,7 persen menjadi 13,783,74.

Di antara saham individu, GameStop naik 1.6 peratus setelah mengumumkan bahawa ia akan mengangkat ahli lembaga pengarah dan pengasas bersama Chewy, Ryan Cohen menjadi ketua.

Cohen dikreditkan dengan mengalihkan fokus ke e-commerce di GameStop, yang menyaksikan perdagangan tidak stabil di tengah kempen dalam talian oleh pelabur runcit sebagai tindak balas kepada peserta pasaran lain yang berusaha menghukum peruncit permainan video. – AFP

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS