RM52.7 juta saman lalu lintas yang dikumpulkan melalui aplikasi MyBayar Saman, kata polis | Malaysia

RM52.7 juta saman lalu lintas yang dikumpulkan melalui aplikasi MyBayar Saman, kata polis |  Malaysia

[ad_1]

Pada 25 Mac, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador mengatakan bahawa orang ramai yang mempunyai saman lalu lintas dapat menikmati diskaun sehingga 50 peratus melalui aplikasi dalam talian MyBayar Saman dan aplikasi telefon pintar.  - Gambar oleh Choo Choy May
Pada 25 Mac, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador mengatakan bahawa orang ramai yang mempunyai saman lalu lintas dapat menikmati diskaun sehingga 50 peratus melalui aplikasi dalam talian MyBayar Saman dan aplikasi telefon pintar. – Gambar oleh Choo Choy May

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


KUALA LUMPUR, 8 April – Polis telah mengumpulkan sejumlah RM52,715,630 saman lalu lintas melalui aplikasi MyBayar Saman, yang melibatkan 475,261 saman, sehingga 7 April.

Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Bukit Aman, Datuk Azisman Alias ​​berkata, permohonan itu mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai untuk menyelesaikan saman mereka.

Katanya, jumlah pengguna yang berdaftar juga meningkat.

“Kutipan saman melebihi RM50 juta pada hari ke-14 sejak MyBayar Saman diperkenalkan pada 25 Mac. Orang ramai disarankan untuk merebut tawaran 50 persen untuk menyelesaikan (kesalahan lalu lintas) melalui aplikasi, yang akan berakhir pada 11 April,” katanya. kata ketika dihubungi Bernama.

Azisman berkata, seramai 615,585 pengguna telah mendaftar dengan MyBayar Saman sehingga semalam.

Pada 25 Mac, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador mengatakan bahawa orang ramai yang mempunyai saman lalu lintas dapat menikmati diskaun sehingga 50 peratus melalui aplikasi dalam talian MyBayar Saman dan aplikasi telefon pintar.

Namun, potongan harga tidak ditawarkan untuk kesalahan jalan raya yang terpilih seperti mengalahkan lampu isyarat, kelajuan yang berlebihan, mengatasi jalan ganda, menggunakan telefon bimbit semasa memandu dan memandu di lorong kecemasan.

Untuk menggunakan MyBayar Saman, seseorang harus pergi ke portal http://mybayar.rmp.gov.my atau muat turun aplikasi ke telefon. – Bernama

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS