Dua masjid KL dipilih sebagai pusat transit bagi mangsa keganasan rumah tangga, kata menteri | Malaysia

Dua masjid KL dipilih sebagai pusat transit bagi mangsa keganasan rumah tangga, kata menteri |  Malaysia

[ad_1]

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Rina Mohd Harun pada sidang media di lokasi Pasar Dato Keramat 18 Mac 2021. - Gambar Bernama
Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Rina Mohd Harun pada sidang media di tapak Pasar Dato Keramat 18 Mac 2021. – Gambar Bernama

Langgan kami Telegram saluran untuk maklumat terkini mengenai berita yang perlu anda ketahui.


KUALA LUMPUR, 7 April – Dua masjid dipilih untuk program Masjid Santuni Masyarakat yang menjadikan masjid sebagai pusat transit bagi mangsa keganasan rumah tangga, kata Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd Harun.

Katanya, kementerian melalui Jabatan Pembangunan Wanita dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan telah melaksanakan projek perintis di Masjid Al-Ghufran di Taman Tun Dr Ismail dan Masjid Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

“Masjid akan menyediakan bilik asrama, keperluan peribadi asas, dan makanan dan minuman kepada mangsa.

“Saya harap projek perintis ini akan berjaya dan dapat diperluas ke seluruh Malaysia, agar mangsa dapat dilindungi,” katanya ketika menyampaikan sumbangan Imarah Ramadan kepada masjid dan badan bukan kerajaan di kawasan Parlimen Titiwangsa di sini hari ini.

Tujuh masjid, 17 surau dan empat NGO di kawasan parlimen mendapat bantuan wang tunai pada majlis itu. – Bernama

.

[ad_2]

Source link

COMMENTS